Welkom op de nieuwe website voor U Jazz 

Submitted by adminis on di, 08/22/2017 - 09:10

De vereniging U Jazz behartigt de belangen van de kleinschalige en experimentele jazz in Utrecht.

U Jazz is een vereniging waarin jazzmusici (professionals en amateurs) zich samen met jazzliefhebbers sterk maken voor vernieuwende en kleinschalige jazz in Utrecht en wijde omgeving. U Jazz zorgt voor verbinding: de musici vinden elkaar in workshops en sessies en de vereniging zorgt voor een podium met clubconcerten en jaarlijks een festival.

U Jazz zal de website in de toekomst ontwikkelen tot hèt platform over jazz in Utrecht. Kijk rond en steun de jazz in Utrecht!

Jazz Jam Session Hosted by Alexis Makatelos

Submitted by Alexis Makatselos on do, 10/05/2017 - 13:09
Afbeelding
Jazz Jam Session Hosted by Alexis Makatelos
korte promotekst

It's going to take place on 8th of October, from 20:30 to 23:00 sharp. Come and listen this Quartet playing some tunes from the American Jazz Repertoire! 
Feel free to bring your own instruments, meet musicians, have some nice time and keep the vibe up as it happened on the previous sessions!

Houseband:
Kika Sprangers - Sax
Orestis Petrakis - Keys
Costas Mavridis - Contrabass
Alexis Makatselos - Drums & Host

locatie
Cafe Tilt!
startdatum en tijd
08-10-2017 20:30:00
Ujazz productie
Geen Ujazz productie

Jazzkelder Kargadoor

Submitted by Katrin Sturhan on di, 10/03/2017 - 11:27
subtitel
Jamsessie in de werfkelder
Afbeelding
Jazzkelder Kargadoor jamsessie jazz
korte promotekst

Woensdagavond 4 oktober is het podium in de werfkelder ook voor jou!
Neem je instrumenten mee en kom jammen in de jazzkelder van De Kargadoor
Ook de jazzliefhebbers die komen luisteren en voor de gezelligheid, beleven een mooie avond!  
Aanmelden is niet nodig. Gratis entree.

Body

Iedere eerste woensdag van de maand jammen in de jazzkelder van de Kargadoor.
Amateur jazzmusici hebben een podium terug waar naar hartelust gejamd kan worden. Er wordt op ieder niveau gespeeld met veel vrijheid om te improviseren. Met routiniers die de muziek omhoog tillen en het enthousiasme van beginners.
Er is gekozen voor een akoestisch opzet. We proberen het geluid zo natuurlijk mogelijk te houden want de avonden zijn er niet alleen voor muzikanten.

locatie
De Kargadoor
locatie adres
Oudegracht 35
startdatum en tijd
04-10-2017 19:30:00
deur open
19.15 uur
Ujazz productie
Geen Ujazz productie

JAMSESSIE STORMY MONDAY

Submitted by conny on ma, 10/02/2017 - 10:59
Afbeelding
Pieter Hoogervorst
korte promotekst

Muziekliefhebbers kunnen maandag 9 oktober weer genieten van ‘Stormy Monday’, een gratis jamsessie in het theatercafé van DE KOM. Iedereen die zingt, een instrument speelt, of gewoon graag naar muziek luistert, is van harte welkom langs te komen.

Body

Join the stage

Deze keer begeleidt Pieter Hoogervorst de sessie, waarbij het draait om samen muziek maken. Jazzy pop, funky reggae, rockende hiphop of eigen muzikale ideeën: alles kan deze avond! Heb je favoriete nummers die je graag zingt? Speel je vaak gewoon muziek op het gehoor mee? Of gebruik je liever wat noten of akkoordsymbolen? Het mag allemaal; we houden de sessie heel toegankelijk, zodat je al gauw mee kunt doen. En het leukst is natuurlijk spelen voor zoveel mogelijk publiek. Nodig vooral iedereen die je kent uit om te komen kijken in het theatercafé!

Pieter Hoogervorst

Pieter is docent basgitaar en contrabas in DE KOM en begeleidt cursisten ook in pop- en jazzbands. Daarnaast is hij zelf actief als allround bassist in de pop- en jazzscene, waarvan de laatste jaren veel in wisselende formaties. Dat zorgt voor een diversiteit aan muzikale inspiraties en ervaringen, die hij graag deelt met leerlingen in DE KOM en de deelnemers van Stormy Monday.

Stormy Monday is een samenwerking tussen de KunstKOMbinatie en De Kom

WWW.DEKOM.NL

WWW.Kunstkombinatie.nl

 

locatie
theatercafé DE KOM
startdatum en tijd
09-10-2017 19:30:00
Ujazz productie
Geen Ujazz productie

Gallowstreet

Submitted by conny on do, 08/10/2017 - 12:03
subtitel
Gallowstreet
afbeelding
Gallowstreet
korte promotekst

In deze workshop worden de roots van de muziek die Gallowstreet speelt onderzocht.

Body

Ben je een blazer en wil je een keer IN de Groove spelen in plaats van OP de groove? Speel je in de ritmesectie en wil je een keer met de HELE band grooven? Doe dan mee met de workshop Gallowstreet. Gezamenlijk bouwen we de groove in verschillende genres: hiphop, afbrobeat, dance. Zo komen we uit in nummers van Gallowstreet en haar muzikale helden. De workshop wordt afwisselend gegeven door bandleden van Gallowstreet: Tommie Freke (altsax), Dirk Zandvliet (bariton sax), Lucas van Ee (tenorsax), Jeroen Verberne (trombone) en Chris Bruining (percussie). Alle deelnemers krijgen steun door een workshopleider van hun eigen instrument en leren aansluitend meekijken over de schouder van de andere instrumenten. Deze workshop is geschikt voor alle koper- en houtblazers, gitaristen, bassisten, drummers en percussionisten.

Gallowstreet is een 12 koppig ensemble met trompet, trombone, saxofoon, sousafoon, percussie en drums. Begonnen in 2011 op straatfeestjes in Amsterdam is de band uitgegroeid tot een enorme festivalhit. Gallowstreet is genre-overstijgend in zijn benadering van brassmuziek. Amsterdam Dance Event, North Sea Jazz, Lowlands zijn enkele van de festivals waar ze hebben gestaan. In 2016 heeft Gallowstreet haar debuutalbum Battleplan ge-released. Een totaal nieuwe brass-sound waarin alle uithoeken van de hedendaagse muziek worden onderzocht.

Gallowstreet.com | www.facebook.com/Gallowstreet |

 

Data workshop: Woensdagavond 13, 20, 27 sept, 4, 11 en 25 okt 2017 / Tijd: 19.30 – 22.30 uur
Plaats: Muziekhuis Utrecht, Loevenhoutsedijk 301, 3552 XE Utrecht , www.muziekhuisutrecht.nl 

Presentatie: Zondagavond 29 oktober in TivoliVredenburg om 21.00 uur

Kosten: Ujazz leden €87,- overige €97,-

Aanmelding en informatie: workshop@ujazz.nl

start datumtijd
13-09-2017 19:30:00
overige data
13, 20, 27 sept, 4, 11 en 25 okt 2017
deur open
19:00
datum presentatie
29-10-2017 21:00:00
Ujazz productie
Ujazz productie

Steun Ujazz

U Jazz is een vereniging waarin jazzmusici (professionals en amateurs) zich samen met jazzliefhebbers sterk maken voor vernieuwende en kleinschalige jazz in Utrecht en wijde omgeving. U Jazz zorgt voor verbinding: de musici vinden elkaar in workshops en sessies en de vereniging zorgt voor een podium met clubconcerten en jaarlijks een festival.

- Wat zijn de voordelen van het lidmaatschap en hoe kan ik lid worden?

De muziek van Eddy Harris

Submitted by conny on wo, 07/05/2017 - 11:13
subtitel
Weekend workshop door Rolf Delfos
afbeelding
Rolf Delfos
korte promotekst

Weekend workshop door Rolf Delfos over de ‘funky timing’ van Eddie Harris.

Body

Eddie Harris staat bekend om zijn ‘funky timing’. Met zijn frasering en composities is hij herontdekt door vele jazz-dj’s die hem een warm hart toedragen. Ook John Scofield was zeer gecharmeerd van hem en heeft aan het einde van Harris leven nog de cd ‘Hand jive’ met hem opgenomen. De combinatie van swing en funk is nergens zo goed vastgelegd als in de groovy stukken zoals Freedom jazzdance en Cold Duck Time. Als je een weekend met deze muziek bezig bent, verandert je timing wezenlijk. Daarbij is het aanstekelijke materiaal ideaal repertoire voor sessies en bands. Voor muzikanten die noten kunnen lezen, over akkoorden kunnen soleren en al stappen gezet hebben in articulatie en timing.

Rolf Delfos, saxofonist, componist, arrangeur en bandleider is al vele jaren heel actief in de jazzscene. Hij maakt sinds de jaren tachtig deel uit van onder meer The Houdini's, Artvark Saxophone Quartet, The Auratones, The JazzInvaders, Cubop City Big Band en Licks & Brains. Onder zijn eigen naam kwam dit jaar het album ‘Roadtrip for the last 90 days of your life’ uit. Hij is werkzaam aan het Koninklijk Conservatorium en het ArtEZ Conservatorium als docent saxofoon, methodiek en improvisatie.

Data workshop: Zaterdag 25 en zondag 26 november 2017
Tijd: Zaterdag 10.00 tot 15.00 uur
Zondag 10.00 tot 16.00 uur
Plaats: Muziekhuis Utrecht
Presentatie: Zondagavond 26 november in TivoliVredenburg
Kosten: Ujazz leden €55,- overige €65,-
Aanmelding en informatie: workshop@ujazz.nl

start datumtijd
25-11-2017 10:00:00
overige data
Zaterdag 25 en zondag 26 november
locatie
Muziekhuis Utrecht
locatie adres
Loevenhoutsedijk 301
locatie presentatie
TivoliVredenburg
datum presentatie
26-11-2017 20:30:00
Ujazz productie
Ujazz productie

Spice up your Solo

Submitted by conny on wo, 07/05/2017 - 11:03
subtitel
U Jazz Workshop door Marc Scholten
afbeelding
Marc Scholten
korte promotekst

U Jazz Workshop door Marc Scholten. Verschillende manieren  en oefeningen om een leuke en goede solo te spelen.

Body

Weet je niet hoe je je solo moet beginnen? Gebruik je steeds hetzelfde idee in solo’s? Gaat je solo alleen maar omhoog, omlaag en dan weer omhoog en weer….. Weet je niet hoe je een akkoordenschema moet lezen en interpreteren? Wil je je solo leren afbouwen in plaats van gewoon stoppen?

Marc Scholten heeft de oplossing voor al deze problemen. In deze workshop leer je een akkoordenschema op verschillende manieren te benaderen zodat je meer mogelijkheden hebt om een leuke solo te spelen. Je leert ook hoe je het best kan studeren op improvisatie aan de hand van gerichte oefeningen en concrete voorbeelden. Zo kom je spelenderwijs op een leuke manier tot een betere solo. Voor mensen met enige ervaring met noten en akkoorden lezen.

Saxofonist Marc Scholten is de leadaltsaxofonist van het Metropole Orkest en docent aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam. Als lid van het M.O. speelde hij met vele grootheden uit de jazz en pop zoals Herbie Hancock, Michael Brecker, Joe Cocker, Snarky Puppy, Al Jarreau, Pat Metheny, Joe Lovano, Terence Blanchard. Met zijn groep ‘The Blindfold Test’ bracht hij 2 cd’s uit met eigen composities. Zijn saxofoon is te horen in diverse films, tv-tunes, commercials en op cd’s.

Data workshop: Woensdagavond 1, 8, 15, 22 en 29 november 2017
Tijd: 19.30 tot 22.30 uur
Plaats: Muziekhuis Utrecht
Try-out: Zondagmiddag 26 november in Jazz Cereol
Presentatie: Zondagavond 3 december in TivoliVredenburg
Kosten: Ujazz leden €77,- overige €87,-
Aanmelding en informatie: workshop@ujazz.nl

start datumtijd
01-11-2017 19:30:00
overige data
8, 15, 22, 26 en 29 november
deur open
19:00
locatie
Muziekhuis Utrecht
locatie adres
Loevenhoutsedijk 301
locatie presentatie
TivoliVredenburg
datum presentatie
03-12-2017 20:30:00
Ujazz productie
Ujazz productie