Jazzkelder Kargadoor met 'Luna & de Papa's'

Submitted by Katrin Sturhan on do, 01/25/2018 - 11:39
subtitel
Iedere 1e woensdag van de maand jammen in onze werfkelder!
Afbeelding
Luna & de Papa's starten met concert bij Jazzkelder Kargadoor, daarna jammen!
korte promotekst

Gevoelige songs vanuit de jazzkelder van De Kargadoor
De avond begint (om 19.30uur!) met 'Luna & de Papa’s' bestaande uit Peter Huber (piano), Luna Huber (zang), Ron Vonk (bas) en Hans Go (drums).
Liedjes met gevoelens, van Nina Simone tot Beyoncé en Princess Tiana. Wat deze met elkaar te maken hebben begrijpen zij zelf ook nauwelijks, maar het klinkt goed! :) Daarna jammen!  De volgende nummers staan 'op het menu':

Body

Daarna jammen, de volgende nummers staan 'op het menu':
Little sunflower - Cantaloupe island - How insensitive - Dindi - Gentle rain - Prelude to a kiss - Alfie’s theme - Watermelon man-
Suicide is painless - Tune up - You must believe in spring - Misty-
You don’t know what love is - Lady bird - Four Brothers - Willow weep for me - Yesterdays 

Iedere eerste woensdag van de maand jammen in onze werfkelder.

Spelen op ieder niveau met veel vrijheid om te improviseren. Met routiniers die de muziek omhoog tillen en het enthousiasme van debutanten. Gekozen is voor een akoestisch opzet. We proberen het geluid zo natuurlijk mogelijk te houden want de avonden zijn er niet alleen voor muzikanten. Ook de jazzliefhebbers die komen luisteren en erbij zijn voor de gezelligheid, beleven een mooie avond! Tijd aanvang: 19.30!

Je bent welkom en vooral, breng je instrumenten mee. 
Aanwezige Blackline piano, drumkit en kleine PA met microfoons.

Aanmelden is niet nodig.

Pit Hermans 
Willem Leeuwenburg.

locatie
De Kargadoor
locatie adres
Oudegracht 36
startdatum en tijd
07-02-2018 19:30:00
deur open
19:15uur
Ujazz productie
Geen Ujazz productie

BUI improvisatie avond!

Submitted by Dion Nijland on zo, 01/07/2018 - 23:42
subtitel
Bevordering Utrechtse Improvisatie ism Moira
Afbeelding
BUI biedt improvisatoren in Utrecht een podium
korte promotekst

We are really happy to announce two great acts. The wonderful trio with Kika SprangersSanne Rambags and Joost Lijbaart! And Dianne Verdonk who will play on her self designed and build instruments.

Later on, they might join the freeplay session. See you coming Tuesday on the 4th edition of BUI!

BUI brengt Utrechtse improvisatoren samen. Samen met Moira organiseert zij een maandelijkse avond met avontuurlijke muziek. In spannende combinaties met o.a. dans, beeldende kunst en poëzie worden de grenzen van improvisatie afgegraasd. Utrecht ligt op vruchtbare bodem voor samenwerkingen tussen nieuwsgierige musici en andere kunstenaars. BUI staat met beide benen in deze aarde en laat de Utrechtse kunsten groeien!

De avond bestaat uit twee hoofdacts en sluit af met een freeplay sessie waaraan deelgenomen kan worden (voor alle improvisatie kunstvormen). Aanmelden voor de freeplay is bij binnenkomst.

Zaal open 19:30
Entree: €7,- (regulier) / €5,-(studenten en deelname aan freeplay sessie)

locatie
Moira
locatie adres
Wolvenstraat 10
startdatum en tijd
09-01-2018 20:00:00
deur open
19.30
Ujazz productie
Geen Ujazz productie

Stormy Monday met Jasper de Clerq

Submitted by conny on di, 01/02/2018 - 17:45
subtitel
violist van Zapp 4
korte promotekst

Muziekliefhebbers kunnen maandag  12 maart weer genieten van Stormy Monday, een gratis jamsessie in het theatercafé van DE KOM. Iedereen die een instrument speelt, zingt of gewoonweg van muziek houdt is van harte welkom om te komen spelen, improviseren of luisteren.

Body

Stormy Monday is een jamsessie van de KunstKombinatie en Kunstencentrum DE KOM samen, en vindt elke tweede maandag van de maand plaats in het theatercafé van DE KOM. Elke sessie wordt in een eigen stijl uitgevoerd, afhankelijk van wie er sessieleider is, en wie er langs komt om mee te spelen. Allerlei soorten muziek kunnen daardoor de revue kunnen passeren. De sessie is gratis toegankelijk voor iedereen die zingt of een instrument beoefent, en die het leuk vindt om samen met anderen muziek te maken. Natuurlijk kun je ook gewoon komen luisteren en genieten van een drankje aan de bar en de gezelligheid.

locatie
theatercafé DE KOM
startdatum en tijd
12-03-2018 20:00:00
Ujazz productie
Geen Ujazz productie

Stormy Monday met Pieter Hoogevorst

Submitted by conny on di, 01/02/2018 - 17:40
subtitel
Join the Stage
Afbeelding
stormy Monday
korte promotekst

Muziekliefhebbers kunnen maandag  12 februari weer genieten van Stormy Monday, een gratis jamsessie in het theatercafé van DE KOM. Iedereen die een instrument speelt, zingt of gewoonweg van muziek houdt is van harte welkom om te komen spelen, improviseren of luisteren.

Body

Deze keer begeleidt Pieter Hoogervorst de sessie, waarbij het draait om samen muziek maken. Jazzy pop, funky reggae, rockende hiphop of eigen muzikale ideeën: alles kan deze avond! Heb je favoriete nummers die je graag zingt? Speel je vaak gewoon muziek op het gehoor mee? Of gebruik je liever wat noten of akkoordsymbolen? Het mag allemaal; we houden de sessie heel toegankelijk, zodat je al gauw mee kunt doen. En het leukst is natuurlijk spelen voor zoveel mogelijk publiek. Nodig vooral iedereen die je kent uit om te komen kijken in het theatercafé!

Pieter Hoogervorst
Pieter is docent basgitaar en contrabas in DE KOM en begeleidt cursisten ook in pop- en jazzbands. Daarnaast is hij zelf actief als allround bassist in de pop- en jazzscene, waarvan de laatste jaren veel in wisselende formaties. Dat zorgt voor een diversiteit aan muzikale inspiraties en ervaringen, die hij graag deelt met leerlingen in DE KOM en de deelnemers van Stormy Monday.

locatie
theatercafé DE KOM
startdatum en tijd
12-02-2018 19:30:00
Ujazz productie
Geen Ujazz productie

Stormy Monday met Angelo Verploegen

Submitted by conny on di, 01/02/2018 - 17:34
subtitel
Van Broadway naar Bebop
Afbeelding
Angelo Verploegen
korte promotekst

Muziekliefhebbers kunnen maandag  15 januari weer genieten van Stormy Monday, een gratis jamsessie in het theatercafé van DE KOM. Iedereen die een instrument speelt, zingt of gewoonweg van muziek houdt is van harte welkom om te komen spelen, improviseren of luisteren.

Body

Van Broadway naar Bebop
Trompettist Angelo Verploegen leidt de komende Stormy Monday sessie met als thema Van Broadway naar Bebop. Aan de orde komen oorspronkelijke Broadway musical-liedjes uit de jaren 30, 40 van de vorige eeuw, die uiteindelijk geleid hebben tot de bekende Bebop thema’s. Al spelend komen de deelnemers erachter waarom die thema's zich zo goed lenen voor improviseren. En waarom ze nog steeds als belangrijke inspiratiebron dienen voor jazzmusici uit alle windstreken.

Alle instrumentalisten en zangers zijn welkom tijdens Stormy Monday. De avond is gratis toegankelijk. Ook voor wie gewoon wil komen luisteren onder het genot van een drankje.

Stormy Monday is een initiatief van docentencollectief De KunstKombinatie, dat het volwassenenonderwijs in DE KOM verzorgt, en wordt uitgevoerd in samenwerking met DE KOM.

locatie
theatercafé DE KOM
startdatum en tijd
15-01-2018 20:00:00
Ujazz productie
Geen Ujazz productie

Jazzkelder Kargadoor

Submitted by Katrin Sturhan on do, 12/28/2017 - 01:19
subtitel
Elke 1e woensdag van de maand jammen in onze jazzkelder.
Afbeelding
jazzkelder
korte promotekst

Spelen op ieder niveau met veel vrijheid om te improviseren. Met routiniers die de muziek omhoog tillen en het enthousiasme van debutanten. Gekozen is voor een akoestisch opzet. We proberen het geluid zo natuurlijk mogelijk te houden want de avonden zijn er niet alleen voor muzikanten. Ook de jazzliefhebbers die komen luisteren en erbij zijn voor de gezelligheid, beleven een mooie avond! We beginnen om 19.30uur.

Body

Deze avond begint met een kort voorprogramma door: Peter de Boer: drums, Ron Vonk: contrabas, Ernesto Schuddeboom: gitaar, Arturo Escalante: Sopraan sax en onder voorbehoud, Dennis Acton: percussie. 

Het keuzemenu voor de jamsessie is ditmaal samengesteld door Red Robert alias Bikemen:
Blue Lester (Lester Young ), On Green Dolphin Street (Ned Washington en Bronislau Kaper), All blues (Miles), 
A Night in Tunesia ( DizzY Gillespie en Frank P), Nardis (Miles), Blue Seven (Sonny Rollins), Ornithology (Charlie Parker, Harris), Well you Needn't (Monk), Blue Monk (Monk), Equinox (Coltrane), Now is the Time (Parker), Alabama (Coltrane), Oleo ( Sonny Rollins) en Mood Indigo (Duke).

Je bent welkom en vooral, breng je instrumenten mee. 
Aanwezige Blackline piano, drumkit en kleine PA met microfoons.

Aanmelden is niet nodig.

locatie
De Kargadoor
locatie adres
Oudegracht 36
startdatum en tijd
03-01-2018 19:30:00
deur open
19.15uur
Ujazz productie
Geen Ujazz productie

Roeland Dol - jazz & dance

Submitted by adminis on zo, 12/17/2017 - 20:52
subtitel
U Jazz Crossover
Afbeelding
Roeland Dol
korte promotekst

Vereniging U Jazz is de aanjager van jazzactiviteiten in Utrecht en wijde omgeving. U Jazz organiseert concerten, jamsessies en educatieve activiteiten. U Jazz is een podium voor musici - professional en amateur - en jazzliefhebbers. U Jazz streeft naar meer jazz, altijd, voor iedereen.

Body

In samenwerking met Parnassos organiseert U Jazz elke laatste woensdag van de maand de U Jazz CROSS-OVER Jam: een open podium voor gevorderde amateurs en semiprofessionele muzikanten. De jam wordt ingeleid door een gastsolist, actief in het brede gebied van jazz en cross-over. Op 28 februari opent bassist/componist Roeland Dol de cross-over, onder het motto Jazz & Dance. Na de opening is het podium vrij voor elke muzikant die wil meejammen.

locatie
Parnassos
locatie adres
Kruisstraat 201
startdatum en tijd
28-02-2018 21:00:00
deur open
20:00
Ujazz productie
Ujazz productie

Van Broadway naar Bebop

Submitted by conny on di, 11/14/2017 - 15:23
subtitel
Ujazz Workshop door Angelo Verploegen
afbeelding
Angelo Verploegen
korte promotekst

U Jazz organiseert workshops voor amateurmuzikanten. We bieden zo leermogelijkheden in samenspel, improvisatie en muziekstijlen. Elke workshop heeft een ander thema. De workshopavonden zijn altijd op woensdagavond of in het weekend in Muziekhuis Utrecht.

Body

Waarom speelden Miles Davis en Charlie Parker de musicalhits van de jaren 30? Wat is de gemeenschappelijke bron waaruit Broadway en bebop hun inspiratie putten? En wat gebeurde er met de liedjes toen ze uit de theaters de jazzclubs binnen kwamen? We bestuderen de relatie tussen de musicalliedjes en bebop-thema’s. Aan de hand daarvan verkennen we het jazzidioom. Fraseren, improviseren, timen, melodie-opbouw en harmonisch inzicht. Door het spelen van Miles Davis’ Dig krijgen we inzicht in ‘Sweet Georgia Brown’. We leren waarom de ballade ‘What Is This Thing Called Love’ zo vaak bewerkt en gespeeld is door uiteenlopende musici als Frank Sinatra, Cannonball Adderley, Bill Evans en  Wynton Marsalis.

Trompettist Angelo Verploegen is vooral bekend van jazzsextet The Houdini’s. Daarmee speelde hij met muzikanten als Trijntje Oosterhuis en de Amsterdam Sinfonietta. Het leidde tot talloze cd’s en vele buitenlandse tournees. Daarnaast kennen we hem van het Amsterdam Jazz Trio, Paul van Kemenade’s Three Horns and a Bass en is hij veelvuldig te horen met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en het Metropole Orkest. Verploegen is als producer betrokken geweest bij opnames van ondermeer Denise Jannah, Benjamin Herman en Misha Mengelberg. Sinds 2001 is hij als hoofdvakdocent verbonden aan de conservatoria van Arnhem en Utrecht.

 

Data workshop: Woensdagavond 7, 14, 28 febr, 7, 14, 21 maart 2018 van 19.30 tot 22.30  uur

Presentatie: Zondagavond 25 maart 2018

Kosten: Ujazz leden €87,- overige €97,-

Aanmelding en informatie: workshop@ujazz.nl

start datumtijd
07-02-2018 19:30:00
overige data
14, 28 febr, 7, 14, 21 maart 2018 
deur open
19:00 uur
locatie
Muziekhuis Utrecht
locatie adres
 Loevenhoutsedijk 301,  3552 XE Utrecht 
locatie presentatie
TivoliVredenburg
datum presentatie
25-03-2018 20:30:00
Ujazz productie
Ujazz productie

Steun Ujazz

U Jazz is een vereniging waarin jazzmusici (professionals en amateurs) zich samen met jazzliefhebbers sterk maken voor vernieuwende en kleinschalige jazz in Utrecht en wijde omgeving. U Jazz zorgt voor verbinding: de musici vinden elkaar in workshops en sessies en de vereniging zorgt voor een podium met clubconcerten en jaarlijks een festival.

- Wat zijn de voordelen van het lidmaatschap en hoe kan ik lid worden?