Wo

18 okt

2017

Drummer Jean-Clair de Ruwe nodigt elke woensdag nationaal én internationaal toptalent uit voor een te gekke sessie in Back&Fourth. Elke woensdagavond een verrassing: nieuwe vibes, chille muzikanten, maar altijd kwaliteit!


Za

21 okt

2017

Veel amateur (jazz)musici kunnen wel wat improviseren, maar hebben het gevoel dat ze er niet echt verder mee komen. Wist je dat het juist kunnen begrijpen en toepassen van toonladders één van de sleutels is om een lekker klinkende solo te kunnen opbouwen?


Zo

22 okt

2017

Deze keer gaat Jazz@Cereol over hoe je middels improvisatie instrumenten en klanken uit totaal verschillende culturen en achtergronden samen kan brengen. Ik heb voor deze keer mijn muzikale vriend Jos Netto uitgenodigd. Hij speelt de Hang. Dit relatief onbekende instrument komt uit Zwitserland en heeft een percussief zangerig geluid. Mijn bugel en trompet geluid past hier heel erg goed bij. Jos neemt op zijn beurt een geweldige muzikant mee, Mohamad Garrout, die “oud” en “ney” speelt, Arabische instrumenten. Wat dit oplevert? Dat kun je 22 oktober horen bij Jazz@Cereol.


Wo

25 okt

2017

Drummer Jean-Clair de Ruwe nodigt elke woensdag nationaal én internationaal toptalent uit voor een te gekke sessie in Back&Fourth. Elke woensdagavond een verrassing: nieuwe vibes, chille muzikanten, maar altijd kwaliteit!


Wo

25 okt

2017

In samenwerking met Parnassos organiseert U Jazz elke laatste woensdag van de maand de U Jazz CROSS-OVER Jam: een open podium voor gevorderde amateurs en semiprofessionele muzikanten

 


Za

28 okt

2017

De klassiek geschoolde pianist, zanger, danser en componist Julius Eastman was een van de grote, veelzijdige muzikanten van de 20e eeuw. Zijn leven werd gekenmerkt door uitersten. Hij wist zich staande te houden in de gevestigde wereld van de academische, hedendaagse muziek, hij trad op met Morton FeldmanJohn CagePauline Oliveros, en in de New Yorkse downtown scene. Hij was een van de eersten die in zijn composities ‘minimalist art music’ combineerde met pop elementen –iets wat Rhys Chatham en Arthur Russell hebben voortgezet. Hij stierf in 1990; dakloos. Eastmans betekenis zit hem in de verdere ontwikkeling van het hardcore, proces gerichte Minimalisme, het vinden van manieren om expressieve dissonanten en improvisaties in te passen. Evil Nigger (1979) is een indrukwekkend pianostuk-  hier uitgevoerd op twee vleugels - met een duidelijke politieke boodschap. “What I am trying to achieve is to be what I am to the fullest – black to the fullest, a musician to the fullest, and a homosexual to the fullest.”Julius Eastman.


Za

28 okt

2017

De Amerikaanse pianist Gerald Clayton is de zoon van John Clayton, onder meer bekend als bassist in het Koninklijk Concertgebouworkest. Gerald Clayton werd geboren in Utrecht maar verhuisde op jonge leeftijd naar Los Angeles om meteen een vroege carriere in de muziek te beginnen. Clayton is pas 33 maar is intussen is te horen op negentien albums (als bandleider of bandlid) en heeft drie Grammy nominaties op zijn naam staan voor Best Instrumental Composition, Best Improvised Jazz Solo en Best Jazz Instrumental Album. Vanavond keert hij terug naar zijn geboortestad met een indrukwekkende line-up; Joe Sanders op bas (speelde met o.a. Herbie Hancock, Ravi Coltrane en Wayne Shorter) en Kendrick Scott, die eerder op het podium stond met namen als Terence Blanchard en Charles Lloyd.


Zo

29 okt

2017

Pianist Jeroen van Vliet sloeg afgelopen seizoen met zijn Moon Trio een totaal andere weg in. Akoestische piano, contrabas en drums komen dankzij kernachtige composities en een subtiel gebruik van elektronische effecten tot hun volle recht. Alles draait om de kracht van eenvoud. Van Vliet staat bekend als ‘een van de meest lyrische jazzpianisten van Nederland’ (de Volkskrant) en een ‘meester van de nuance’ (Trouw). Kortom, een toonkunstenaar die een sterk gevoel voor melodie en harmonie combineert met avontuur en experiment, met als basis de onmiskenbare groove van bassist Cord Heineking en drummer Mark Schilders.


Zo

29 okt

2017

Op de eindpresentatie tonen de cursisten het resultaat van hun muzikale ontwikkeling tijdens deze workshop.


JAZZ030

Is de agenda voor alle jazzactiviteiten in Utrecht. Alles in één overzicht: concerten, festivals, workshops en sessies.
Jazz030 is een samenwerkingsverband van TivoliVredenburg, RASA en UJazz.
Jazz030 wordt ondersteund door de Gemeente Utrecht.

Contact:
info@jazz030.nl

Beluister muziek van Ujazz via de concertzender


webtechniek: Dirk Plat
design: Kees Schreuders
fotografie: Ton van Leeuwen


Jazz030 wordt beheerd door: UJazz

Jazz030 op Facebook