CONCERT

RED

We're here to have a ball!


Datum: 20-10-2018 aanvang: 21u
Locatie: Artishock
Adres: Steenhoffstraat 46a, 3764 BM SOEST
Genre: overige
Tickets: geen van beide

Dansbare Jazz

Waarom hadden wij tot voor kort geen weet van de viermansband RED van trompettiste Ellister van der Molen? De band brengt vol verve energieke, gepassioneerde, turbulente muziek die meer dan uitnodigt tot dansen.

Soulvolle jazz die het geluid van het hammondorgel als swingend fundament voor prachtige blazersarrangementen voor trompet en tenorsax inzet.  Stevig swingende muziek die toch niet alleen maar in de overdrive schakelt want Van der Molen heeft soms een fluwelen, zachtaardige toon die een echo van Miles Davis zou kunnen zijn. Organist Bob Wijnen en trompettiste Ellister van der Molen zijn de door de wol geverfde muzikanten die bijgestaan worden door jonge talenten als tenorsaxofonist Gideon Tazelaar (die vanavond wordt vervangen door Mo van der Does) en drummer Wouter Kühne.
Ellister van der Molen stond in juli 2014 op North Sea Jazz met haar Ellister van der Molen Quartet. Ze beheerst het idioom van de iconen van de hard bop zeer goed; vooral de geest van Art Blakey lijkt vaardig te worden over de muzikanten als ze het podium bestijgen. De band zal ongetwijfeld stukken spelen van de cd “Ahooo!” die alweer een tijdje uit is. Stilzitten is geen optie als je luistert naar RED. We zullen de dans niet ontspringen gelukkig!

Bezetting: Ellister van der Molen - trompet en flugelhorn; Mo van der Does – tenorsax; Bob Wijnen – orgel; Wouter Kühne – drums.


JAZZ030

Is de agenda voor alle jazzactiviteiten in Utrecht. Alles in één overzicht: concerten, festivals, workshops en sessies.
Jazz030 is een samenwerkingsverband van TivoliVredenburg en UJazz.
Jazz030 wordt ondersteund door de Gemeente Utrecht.

Contact:
info@jazz030.nl


webtechniek: Dirk Plat
design: Kees Schreuders
fotografie: Ton van Leeuwen


Jazz030 wordt beheerd door: UJazz