CONCERT

TINEKE POSTMA

Jesse van Ruller en Mark Schilders


Datum: 17-10-2018 aanvang: 20:30
Locatie: LE:EN
Adres: Heuveloord 140 Utrecht
Genre: Moderne jazz
Ticketprijs vanaf: €12,50 / €10 (UJazz leden)
Tickets: koop

Tineke Postma is voor dit concert een nieuwe samenwerking aangegaan met op gitaar de avontuurlijke Jesse van Ruller en de onmiskenbare Mark Schilders op drums. Alle drie de musici zijn tevens bandleider en componist en brengen daarom voor deze gelegenheid eigen werk vol lyriek, groove en openheid mee. Door de bezetting zonder bassist is er veel ruimte voor improvisatie.

Saxofoniste Tineke Postma verraste de jazzwereld door zich grensoverschrijdend en grensverleggend te ontwikkelen tot een bejubelde en baanbrekende jazzmuzikante. Ze ontving naast de Boy Edgarprijs 2015, een Edison, een Grammy, vele andere toonaangevende awards. Zij speelde met o.a. Wayne Shorter, Esperanza Spalding, Terri Lyne Carrington, Greg Osby (haar mentor) en vele vele anderen.

Postma over haar spel: ‘Ik wil gewoon écht improviseren. Ik wil met nieuwe, frisse ideeën aankomen. Iedere noot moet een reactie zijn op wat m’n medemusici spelen. Jazz is een vorm van communicatie die geen ruimte laat voor welluidende speeches die de rest van de musici het zwijgen opleggen.

Gitarist Jesse van Ruller (46) wordt gerekend tot de top onder de jazzgitaristen van zijn generatie. Van Ruller is Iemand die het avontuur niet schuwt en daarom even goed tot zijn recht komt in een traditionele jazz-context als in groepen die een hang naar experiment en vernieuwing hebben. Hij verzamelt muzikale samenwerkingen zou je kunnen zeggen. Van bigband tot duo’s, van filmmuziek, flamenco tot kamermuziek. Van Painkillers (de band met Hans Teeuwen) tot het Jazz Orchestra of the Concertgebouw

Hij speelde met o.a.: Benjamin Herman, Larry Goldings, Idris Muhammed, Peter Erskine, Jasper Blom, Piet Noordijk, Michiel Borstlap e.v.a.

Mark Schilders (29) heeft binnen korte tijd een enorme staat van dienst opgebouwd als drummer in o.a. New Rotterdam Jazz Orchestra, The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble (Reinier Baas), Randal Corsen, Marzio Scholten, Jeroen van Vliet, Gregory Porter en vele anderen. Herkenbaar door zijn kristalheldere geluid, sterke, melodische frasering en zijn popelende spel weet hij als begeleider, solist en bandleider te overtuigen. Hij verblijft regelmatig in New York en studeert daar bij Jim Black.

Tineke Postma – saxofoons (foto’s: http://www.tinekepostma.com)

Jesse van Ruller – gitaar (foto’s: https://www.facebook.com/jesse.vanruller)

Mark Schilders – drums (foto’s: http://www.markschilders.com/)

video’s: https://youtu.be/zILCwnO8F_I, https://youtu.be/vhHBYhrFcP8, https://youtu.be/kt0YfuNO_KM, https://youtu.be/TjpD3_u5Jhs

Kaarten €12,50 / €10 (UJazz leden).
Tickets: online https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/ujazz-x-leen-tineke-postma-jesse-van
of bij de zaal (alleen contant)


JAZZ030

Is de agenda voor alle jazzactiviteiten in Utrecht. Alles in één overzicht: concerten, festivals, workshops en sessies.
Jazz030 is een samenwerkingsverband van TivoliVredenburg en UJazz.
Jazz030 wordt ondersteund door de Gemeente Utrecht.

Contact:
info@jazz030.nl


webtechniek: Dirk Plat
design: Kees Schreuders
fotografie: Ton van Leeuwen


Jazz030 wordt beheerd door: UJazz